Ringen

Historien om ringen
Traditionen att bära vigselringar har sitt ursprung i romerskt rättsbruk, där ringen användes som en bekräftelse på ingångna avtal. I Svenska kyrkans vigselformulär av idag har ringen samma betydelse. Sedan 1500-talet bär vi förlovnings- och vigselringen på vänster hands ringfinger. Detta kommer troligen sig av att man under antiken i Egypten trodde att den s k kärleksvenen (vena amoris) gick direkt till hjärtat från fingertoppen på vänstra handens tredje finger.

Slät vigselring
I dag är den släta guldringen den vanligaste, men det har inte alltid varit så. I äldre tid hade ringarna ingen enhetlig form, utan de var ofta utformade med motiv av madonnor, handslag och med infattningar av stenar i hjärform. Den släta guldringen kom i samband med att kvinnan i början av 1800-talet började bära två ringar. Då etablerades seden att växla två släta guldringar vid förlovning och att brudgummen sedan ger bruden en (slät) guldring vid vigseln. Detta är ganska så unikt för Sverige.

Alliansring
Efter 1930-talet introducerades nyheter som alliansringar med briljanter (slipad diamant) och ädla stenar på skenan, efter utländsk förebild. På åttiotalet blev de riktigt populära och är så fortfarande. Alliansringen har kommit för att stanna även i vårt land.
Källa: Bröllopsguiden

Nu förtiden kan ringarna se ut lite hursomhelst och vara i annat material än bara guld, som bla
silver, titan, platina, järn eller stål.
Det  som är mest spännande är handgjorda ringar och smycken som även görs på beställning efter tycke och smak.
Min favorit är Caroline Örtenblad! som formger smycken i platina, guld och silver.
(Carolines hemsida ligger under mina länkar)

"Att formge en vigselring till ett blivande brudpar är ofta en källa till inspiration. Just genom mötet med dessa människor som jag aldrig träffat tidigare kan något helt nytt uppstå. Jag får nya idéer som jag aldrig skulle komma på annars. Det är en gåva!" -säger Caroline.

Nedan: Ringen Jaipur som är tillverkad i 21 K guld. Totalt 0.30 ct coffee diamanter.
Jaipur kan beställas i lägre karathalt och i rosé- eller vitguld samt med andra stenar. Kontakta oss för prisuppgift eller för önskad ringstorlek vid beställning.
Pris 14 550:-


Jaipur  Ringen Jaipur är tillverkad i 21 K guld. Totalt 0.30 ct coffee diamanter.    Jaipur kan beställas i lägre karathalt och i rosé- eller vitguld samt med andra stenar. Kontakta oss för prisuppgift eller för önskad ringstorlek vid beställning.   Pris 14 550:-

Vågar man bär smycken med karaktär är Elin Design nåt att sätta tänderna i
 (http://www.elindesign.com/ )
Elin gör smycken av bla järn och stål......varför inte?!?!
Prisuppgift: Kontakta Elin 

ovanliga vigselringar i järn


Kommentarer
Postat av: Sofia Hiller

Intressant!

2010-02-22 @ 18:22:48
Postat av: Elin

Tack:-)

Kan inte låta bli att berätta att det nu finns massor av nya modeller ute på elindesign.com!

Lycka till med fina bloggen!

2010-05-11 @ 21:28:19
URL: http://elindesign.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0