Välkommen till Romantikens år 2010!

Här i Sigtuna anammar vi romantiken detta år. Sigtuna Stads Hotell skriver på sin hemsida "Välkommen till Romantikens år 2010!" Jag tror det har nåt med att två av våra prinsessor ska stadga sig och bli fruar.
På Sigtuna Museum pågår just nu en spännande utställning som kallas
Krona och krans, Smycka till fest och Bröllop. Utställningen har varit så populär att den har förlängts.
Det är den mindre hallen som rymmer den aktuella utställningen. Mitt i rummet dominerar hängande kronor och kransar.
Detta skrevs i tidningen Sigtunabygden:
Många kom till vernissagen av utställningen Krona och Krans på Sigtuna Museum den 23 januari. Parkeringsplatserna vid museet blev fort upptagna så bilar parkerades även omkring själva huset. Dragplåstret var dräktvisningen där ett 20-tal folkdräkter från olika länder visades.
Den stora utställningshallen var fylld med åskådare så modellerna kunde knappt gå fram längs den avsmalnande "catwalken". Det var dräkter från bland annat Slovakien, Polen och Japan. Visningen inkluderade även traditionell bruddans och slovakiska brudsånger.

Det är den mindre hallen som rymmer den aktuella utställningen. Mitt i rummet dominerar hängande kronor och kransar. På en vägg finns bilder på olika brudpar - från då- och nutid. På en annan vägg visas en film som visar bröllopstraditioner och sånger.

Syftet med utställningen är att inspirera besökare om hur man kan utforma fester och bröllop. Och det verkar funka - med tanke på att det var många som tog fram sina kameror - även mobiltelefoner - för att ta bilder på intressanta föremål.
Utställningen pågår till den 14 mars, värt ett besök alltså.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0