Gästen gör festen

Men vad ska man ha på sig?!
Rött är ju förbjudet, då har man haft en affär med brudgummen sägs det. Vitt är inte heller okej eftersom det konkurrerar med bruden. Svart kan jag tycka är helt rätt medans andra ratar det. Brudar kan även dom ha svart i sina klänningar, ja ni såg ju Laila Bagge tex.

Står det kavaj på inbjudan betyder det mörk kostym men av erfarenhet varierar kostymen från mörk till ljus och speciellt om det är mitt i sommaren. Vill man verkligen att männen ska bära mörk kostym och inte komma i vilken kavaj som helst, så skriver man mörk kostym. För kvinnan innebär det större valfrihet bara det är snyggt och inte hellångt. Kavaj och byxor går utmärkt.
Tänk bara på att inte ha bara axlar i kyrkan! Under vigseln kan man ha en sjal eller jacka över axlarna.
Klänning, korall 499 kr från Ellos
499 kr från ellos.se
Korall är vårens färg!

Frack eller Högtidsdräkt innebär alltså frack klädsel för mannen och lång högtidlig klänning för kvinnan. Uniform och folkdräkt räknas som högtidsdräkt. Smoking innebär smoking och en kort eller lång inte lika elegant klänning.




Bröllopsresan

Vart skulle du åka på Bröllopsresa? eller vart åkte du? Jag min man och mina barn tog en tur till Alicante, Spanien. Idag skulle jag nog välja att åka till Palma de Mallorca eller lilla Barcelona som det numera kallas ,men Palma känns mycket trevligare.
I Palma finns bra shopping, goda tapas barer och sena nattklubbar lägg sen till den fantastiskt vackra katedralen Catedral de Palma.
Har man barn med på resan ligger stranden och Medelhavet inom ett stenkast. 


Katedralen

Palmas centrum upplevs bäst till fots gärna med pauser på någon trevlig uteservering eller ett trendigt café. Palma har bra shopping, här hittar du stora klädkedjor som spanska Zara och Mango men också mindre butiker som du inte hittar i Sverige. Ladda gärna med lite extra euro!
 
Och var bor man då? Här finns strama och snygga design hotell faktiskt många svenskägda. Ett exempel är Hotell Puro.
Puro har även en hipp strandklubb med namnet Puro Beach Club. Här finns pool, solstolar, fin champange och god mat.
Hotellet är vitt och stelt alltså jätte inne, det doftar snobbiga stekare.


Puro beach Club

 Hotel Tres http://www.hoteltres.com/ ett ställe jag är helt såld på. Hotellet är oxå mycket modernt och dyrt men mera rustikt och spanskt. I en av sviterna finns egen takterass med utsikt över staden och katedralen. Rummet inkluderar även ett stort vardagsrum och 2 badrum. På terassen finns en pool, dusch och solstolar för soliga dagar.


Terass med utsikt över staden

Till Mallorca kan kan man åka året om. Juni-augusti innebär högsommarvärme med tempraturer på omkr 25-30 grader.

Vår och Sommar buketter

ROSA verkar vara sommarens färg med blommor i mjuka runda former. Pioner är min absoluta favorit! Själv hade jag cremefärgade rosor i en rund nätt bukett. Vackert!
Här är två av mina favoriter just nu.
Bukett 2 kan kanske uppfattas lite vintrig men vitt är aldrig fel ändå kan jag tycka.





Nåt att tänka på:
  • Om det är en varm dag, tänk på att ha en skål med vatten i närheten som ni kan sätta ner buketten i när den inte används.
  • Återanvänd blommorna. Blomsterarrangemangen i kyrkan kan även användas på festen eller delas ut till prästen eller gäster som tack för hjälpen.
  • Det är snyggt om blommorna i brudbuketten återfinns på exempelvis tårtan och bordsdekorationerna.
  • Tänk på stjälkarna, de blommor som har liknande stjälkar passar bra ihop. Hårda stjälkar vill ha varmt vatten och mjuka stjälkar vill ha kallt vatten.
  • Se till att bordsdekorationerna inte skymmer bordsgrannen. Gör blomsterarrangemangen låga eller höga och smala.

  • Nygifta

    Jaha... så fick de äntligen varandra då... Laila Bagge och Niclas Wahlgren. Men har det inte varit lite tjatigt?! jag menar så stora kändisar är de väl inte. Fattar inte allt ståhej! Jag har såklart spanat ändå och tänker tycka till.
    Läste i tidningen idag att allt var sponsrat, Jag hade faktiskt mina aningar..... vet inte varför. Tydligen sålde de fotorättigheterna till Expressen vilket inte alls är ovanligt men att få rabatt på ringar och blommor och en exklusiv bröllopsresa är det normalt? kanske...

    BRUDBUKETTEN
    & övriga blomsterarrangemang Arrangerade av Peter Engelbrecht. Helt okej.
    BRUDKLÄNNINGEN Designad av Stefan Wåhlberg. Stefan gör mycket vackert men detta blev för rockigt och för upp pushat för mig. Har hon döskallar i öronen oxå?!?! Jag kanske är för gammaldax...... jag gillar den klassiska bruden men är inte alls emot de svarta detaljerna som kommer mer och mer.

    VIGSELRINGARNA Designad av Leif Klatzkow på brollopschansen.se. Lailas ring "Pink River" är tillverkad i vitt guld och har 87 diamanter på sammanlagt 1,8 karat. Rockig i stilen även den. Niclas ring har sju diamanter på sammanlagt 0,2 karat. Värdet uppgår till cirka 200 000 kronor. Jag menar......det finns så mycket vackert att sätta på fingret.



     

    BRÖLLOPSNATTEN Tillbringades på Radisson Blu Royal Viking Hotel på Vasagatan i Stockholm, där också tv-programmet ”Förkväll” som Niclas medverkar i spelas in. Kanske bodde de i detta rum. En svit går på omkr 5000 kr normalt och visst kan man väl tänka sig att de blev bjudna även på detta. Men inte enligt Pia Djupmark, VD för Royal Viking. B natten på Royal?!

    SMEKMÅNADEN Går till ön Aruba, där Niclas gjorde resereportage åt ”Förkväll”  i höstas. Ving är reseleverantör åt ”Förkväll”.
    – Vi tycker att det är fantastiskt roligt att de har åkt dit. Men vi skulle aldrig diskutera ett kundavtal, säger Barbro Holmberg, informatör på Ving. Bra val!!!! Vill själv dit.
    FESTEN Hölls i festvåningen Winterviken och bordsplaceringarna stod Elgiganten för.

    Bilder från expressen.se och radissonsasblu.se

     

     


    Kungligt B&B i Rosersberg

    Från www.Expressen.se (2009) Roligt att det uppmärksammas, det är ju ändå ett kungligt slott.

     
    "Vi checkade naturligtvis in!"

    Bed & Breakfast hos kungen. I varje fall känns det så.
    På Rosersberg finns Sveriges enda vandrarhem i ett kungligt slott.
    Vi checkade naturligtvis in!
     
    Rosersberg är doldisen bland de kungliga slotten. Det ligger ståtligt på en höjd, vackert och lite avsides, ovanför Rosersbergsviken i Mälaren.
    Under flera år var slottet stängt för besökare. Men så, förra sommaren, öppnade det för både nattgäster och nyfikna.
    - Vi var här ute på picknick för ett par år sedan och kom att tala om hur fint man skulle kunna göra det, berättar Pär Hernell, som tillsammans med David von Schinkel driver Rosersbergs Hotell och Konferens.
    - Vi kontaktade fastighetsverket och det visade sig att de letade efter en entreprenör.
    Det blev snabba ryck med smygpremiär sommaren 2008 med kafé och ett antal rum i Kavaljersflygeln för gäster på bed & breakfast-basis.
    - Nu har vi full konferensanläggning, restaurang och hotell. Men i sommar erbjuder vi B&B igen. Det måste ändå vara speciellt att bo få på ett kungligt slott.
    Vi sitter på Hoglandsterassen med utsikt över slottsparken och Mälaren och pratar. Nere vid ångbåtsbryggan badar några killar och bortom engelska parken leker ett par tjejer med sin hund i vattnet. Bara ett plan som just startat från Arlanda stör idyllen.
    - Det var just närheten till Arlanda som gjorde att vi vågade satsa, konstaterar Pär Hernell.
    Solen är redan på väg ned i Mälaren när familjen Ultvedt kommer cyklande uppför slottsallén. Den här natten är de mina enda grannar i de kungliga gästrummen i Kavaljersflygeln.
    - Vi hörde om det genom bekanta, berättar Gunilla Ultvedt.
    - Det känns väldigt mysigt att bo här. Rummen är jättefina och stilenliga - trots möbler som tagits fram av Ikea. Vi känner oss privilegierade.
    De tar med sig matkorgen och går ned till bryggan för att äta i solnedgången. Nästa morgon fortsätter de cykelsemestern mot Sigtuna.
    - Men vi måste komma tillbaka och titta på slottet också.
    Slottet blev kungligt 1762

    Absolut. Efter att ha varit stängt för allmänheten i några år är slottet öppet för visning igen. Rosersberg har kanske inte Drottningholms prakt eller Gripsholms pondus. Men här finns en Törnrosakänsla. Rummen står nästan orörda från tiden 1795- 1860 med välbevarade inredningar och samlingar. Och allt är minsann inte yppersta utländsk prakt. Hertig Karl snålade exempelvis och köpte svenskt porslin. Och de vackra tapeterna i Röda rummet är av svenskt siden.
    Rummen i Kavaljersflygeln har namn efter gäster som man vet bodde just där, som greve Wetterstedt eller greve Lagerbjelke. Själv blir jag inkvarterad hos Fru Due. Varför hon gästade Karl XIV Johan har jag inte lyckats klura ut. Men hennes man, Fredrik Due, var föredragande i norska ärenden för kungen och senare norsk statsminister i Stockholm.
    Rummet är i alla fall oerhört charmigt och det ursäktar att toa och dusch ligger ute i korridoren.
    Rosersbergs slott byggdes på 1630-talet av familjen Oxenstierna. Men redan femtio år senare var det omodernt och byggdes om i barockstil. Arkitekt var Nicodemus Tessin den yngre.
    Slottet blev kungligt 1762 när prins Karl, senare Karl XIII, fick det av staten. Han är en av de två kungligheter som utnyttjat slottet. Den andre är Karl XIV Johan, som hade Rosersberg som sommarslott.
    Efter 1860 har inga kungligheter bott här. I stället användes slottet i tur och ordning av infanteriets skjutskola, civilförsvaret och räddningsverket.
    I dag äger staten själva byggnaden, medan inredningen tillhör Nationalmuseum och kungafamiljen.
    Kungen har dispositionsrätt till hela slottet. Han kan alltså flytta hit om han vill. Men det kan du också. Åtminstone för en natt eller två.
    Av: Håkan Boström


    Återvunnet

    Jag har blivit kär.... kär i märket Sägen 2007!

    Elin Sigrén startade märket 2007. Namnet skvallrar om intresset för att skapa nya accessoarer av något gammalt. Elin har troligtvis Sveriges största knappsamling. I en studio i Malmö omvandlar hon tex gammalt porslin och knappar ur modehistorien till moderna smycken.
    Stig Lindbergs BERSÅ det mest fantastiska porslin som någonsin gjorts. Jag har tyvärr inget ur Berså serien så varför inte ha det som smycken istället? vet inte varför jag gillar det så mycket, det kanske har med färgen att göra..... Älskar grönt! Här några bilder på Elins underverk, önska dig som morgongåva eller ha på dig på den stora dagen. Finns även manchettknappar till män. 


    BERSÅ; Stig Lindbergs porslin har återvunnits från gamla tallrikar, försiktigt slipats ut till den fina bladformen och för hand innefattats i silvret som sedan polerats. Mjuka rundade kanter. Silverkrokar. 749 kronor



    BOLLAR RING; porslin från 1950-talet. 695 kronor


    Något blått? PRUNUS ÖRHÄNGEN; Retro porslin av Stig Lindberg som infattats i silver. Vackra! 695 kronor.



     ADAM; av Stig Lindberg pryder det här vackra armbandet som är handgjort helt i silver. Inget är det andra likt.

    Du kan enkelt justera längden från 17- 20 cm med ett vackert och säkert lås. Armbandet är uppbyggt av skinande silverringar som följer armens rörelser och form. De är länkade tillsammans och i mitten av designen tronar tre silverinfattade porslinsbitar som mäter 21 x 21 mm med små individuella skillnader. Bitarna har varsamt slipats till sin form och sedan infattats i silver. Armbandet är stämplat med 925 silver och Sägens logga på baksidan. En vacker presentask medföljer. 1995 kronor



    GRAFISKA BLAD; Gråsvarta blad. Stora härliga örhängen. 655 kronor

    Handla på: http://www.sagenbutik.se/ 
    Köp!


    Vigsel platser

    SIGTUNA är en pittoresk och romantisk liten stad, Sveriges äldsta faktiskt. Hit åker par för att gifta sig, antingen i Mariakyrkan som började byggas på 1230 talet. Kyrkan ligger mitt i stan och rymmer så mycket som 420 personer.
    Sigtuna Rådhus är en annan populär plats att gifta sig på. Sigtuna Rådhus är en vacker träbyggnad som invigdes 1744. Det är Skandinaviens minsta rådhus och en symbol för Sigtunas idylliska småstadscharm.
    I Rådhuset ordnas borgerliga vigslar och partnerskapsförrättningar i rådssalens stämningsfulla miljö med barockmöblemang och kungaporträtt. Det är populärt att gifta sig i rådhuset - mer än två hundra par gör det varje år.


    Sigtuna Rådhus

    Ska man lyxa till det riktigt bör man vigas i Rosersbergs slottskapell, rörande vackert! Vem har inte drömt om ett slottsbröllop? Bröllopet står såklart på Rosersberg slott.
    Slottet ligger utanför Rosersberg norr om Upplands Väsby men alltså i Sigtuna kommun.
    Rosersberg har fått sitt namn efter modern till godsets grundare riksskattmästaren Gabriel Bengtsson Oxenstierna. Modern härstammade från ätten Tre Rosor.
    Slottet började uppföras 1634 och stod fullbordat fyra år senare. Slottskyrkan i slottet ligger i sydöstra flygeln.

    I juni 2008 blev det Rosersbergs Hotell och Konferens, de bedriver verksamhet i 4 av slottets flyglar samt ett annex.
    Rosersbergs Hotell och Konferens har 58 hotell rum med 74 bäddar. Inne på slottet finns 6 konferenslokaler upp till 30 gäster och i tillhörande slottsstallet finns möjlighet med konferens eller arrangemang upp till 150 gäster.


    Rosersbergs slottskapell

    Vill man lyxa till det ytterligare ska man ha vigsel och bröllop på 1909 SIGTUNA STADS HOTELL tycker jag
    Hotellet är Sveriges minsta 5 stjärniga hotell och de blev även utsedda till årets Stjärnskott i White Guide 2008.
    Boka hela hotellet eller bara en liten privat bröllopsmiddag.
    Den vackra matsalen tar upptill 85 personer och erbjuder en fantastisk utsikt över Mälaren och de skandinaviskt designade rummen erbjuder en komfort utöver det vanliga.
    En bröllopskoordinator hjälper till att skräddarsy bröllopsdagen.

    Källor: www.sigtunaturism.se , www.svensktkulturarv.com och www.rosersbergsslott.se

    RSS 2.0