Vackra Häringe Slott

Här skulle min man och jag gifta oss.... allt var bokat å klart men en son ville till världen samma tid så vi avbokade hela kalaset. Bröllopet fick bli av senare.....



Häringe slott ligger längs gamla Nynäsvägen, cirka 35 km söder om Stockholm.
Har man råd till ett riktigt stort sagobröllop ska man boka detta magnefika slott! Vigseln kan äga rum i tex slottsparken. Bröllopsmiddagen serveras i någon av slottets matsalar. Dansa kan man göra i slottets salonger på övervåningen och på natten sover man i en svit såklart. Under 20 åren har ca 600 brudpar sagt JA till varandra på Häringe Slott. 

För mer information, kontakta Häringes egen bröllopskoordinatorn på 08-504 204 40
Läs mer på www.haringeslott.se


Bjud in

Din inbjudan speglar ditt bröllop. Ska du ha ett slottsbröllop? satsa på mycket guld och snirkliga bokstäver medans ett bröllop i det gröna kan ha en mer nedtonad inbjudan i naturfärger.
Spira Kortdesign´s vackra inbjudningskort finns för alla. Här kan även tex tackkort, placerings kort, och festprogram beställas i samma stil som sin inbjudan. Du måste in å frossa bland alla fina kort! 


Inbjudningskort


Vinetiketter och handtags som matchar din inbjudan 


Beställ eget monogram


Bilder från www.spira-kortdesign.se




 

 


Jumbojet? ja, tack!

Tillbringa bröllopsnatten i cockpit sviten i denna fantastiskt COOLA jumbojet! Ett prisbelönt vandrarhem som även CNN besökt och gjort repotage om. Jumbo Hostel som det heter ligger invid Arlanda Airport. Jag var där på ett besök...... här lite bilder!


Ta en fika i ombord caféet! Foto: Manon Sjöblom


Korridor till rummen. Foto: Manon Sjöblom


Standard rum. Foto: Manon Sjöblom


Den underbara cockpit "Bröllops"-sviten kan bokas för ca 3000 kr /natt.
Foto: Manon Sjöblom


Denna Boeing 747-200 rymmer 85 bäddar. Foto Manon Sjöblom


Tack för titten!

 

Kontakta dem!

Besöksadress
Jumbo Hostel
Jumbovägen 4
190 47 Stockholm Arlanda

Postadress
Jumbo Hostel
Box 160
190 46 Stockholm Arlanda

Telefon 08-593 604 00
Fax 08-593 604 11
E-post: [email protected]  
E-post bokning: [email protected]




Fotografering

Var på 1909 Sigtuna Stads Hotell och fotade till Sigtuna Turisms hemsida igår.
Här några smakprov...


1909 Sigtuna Stads Hotells vackra entré. Foto: Manon


Sofia på Sigtuna Turism hjälper till att bysta upp :-) Foto: Manon


Resultat. Foto: Manon


Bild mot den vackra restaurangen. Foto: Manon


Lokalen vi höll till i. Foto: Manon


Kristallkrona. Foto: Manon


Fräscha snittblommor på bordet. Foto: Manon

Tack För oss!!!

Kul!!!

Klicka för större bild 
REBECCA LINDGREN
Foto: Sigtuna Turism

Frågor och svar med Sigtuna turisms bröllopsbloggare Rebecca ­Lindgren från Sigtuna.  
Vad bloggar du om?
- Allt som har med bröllop att göra till exempel bröllops­modet, blommor, festlokaler, gärna i Sigtuna, bröllopsresor, bland annat.

När börjar du?
- Jag har börjat i februari. Den pågår så länge det är kul. Bröllop är min passion. Det skulle jag vilja jobba med på ­heltid. Bloggen är en start.

Vad jobbar du med nu?
-  Jag jobbar på thoraxoperation som undersköterska på Karolinska sjukhuset i Solna. Jag jobbade där sedan 2006, då familjen flyttade till Sigtuna från Hälsingland.

Kan du verkligen lämna ditt jobb för passionen?
- Ja, min dröm är att bli bröllopskoordinator.

JEANINA SANTIAGO, www.sigtunabygden.se

Fotnot: Se hennes blogg på www.brollopsspanarn.blogg.se eller Sigtuna turisms hemsida.

Bädda ner dig

Överraska de nygifta med sängkläder från & MORE COLLECTION!
Sängkläderna är tillverkad av egyptisk bomull, Slående fin kvallité, ja du vill aldrig sova i något annat. Sängkläderna har synts i bla ROOM SERVICE och BYGGLOV. Fler produkter finns på hemsidan....det är bara att frossa!

                             
                                  "Sloan" Se pris och köp på www.andmorecollection.se

Gift dig på Arlanda Airport!

Jag styr bilen mot Arlanda Airport..... ett flygplan vräker sig upp i luften..... jag ska inte åka någonstans långt bort. nej, idag ska jag besöka dom 2 vigsel platser som Arlanda VIP Service erbjuder. Gulliga Nadia som arbetar på Arlanda VIP Service ska visa mig runt. Efter säkerhetskontroll av både bilen och mig själv får jag äntligen rulla in, SPÄNNANDE! Jag ser att röda mattan är utrullad.... är det för mej tro? nä, de väntar säkert på någon minister eller nåt. Sofia och Manon från Sigtuna Turism är oxå med.


Vackert så det gör ont. Foto: Manon Sjöblom

Det första som möter oss är en rad vackra körsbärsträd. Nadia börjar med att visa upp ett av VIP rummen som kallas för "Englesson rummet" hela rummet är inrett av svenska möbelmärket Englesson. I rummet finns bl a TV, mysiga soffor och en kaffemaskin såklart.
 
Här skulle jag kunna bo! Foto: Arlanda VIP Service
 
Nadia fortsätter att visa oss kunga rummet som även har en egen dusch och WC. 
I det största vip rummet med inredning av Jonas Bohlin kan man gifta sig. Brudparet ordnar själv sin vigselförättare eftersom de ofta har samtal innan. Vittnen kan fixas på plats så personalen får ofta ta på sig fin skorna och lite extra läppglans.
 
2009 anordnades ca 500 vigslar. 

Dessa söta dockor står i vigselrummet. Foto: Manon Sjöblom


"VIP altaret" Foto: Arlanda VIP Service 

Vigselrummet, 2009 anordnades ca 500 vigslar. Foto: Arlanda VIP Service




Bilder: Arlanda VIP Service


Efter vigseln kan Champange, snittar, canapéer och en bröllopstårta såklart fixas.
Läs mer på: http://www.arlanda.se/sv/Information--tjanster-till/Resenar/Pa-Arlanda/Vigsel/
 
Flygledartornets ca 80 meter är ett ställe att bli man och hustru på. Här har man utsikt över flygplatsen och med lite tur kan Uppsala Domkyrka skymta med sina 2 torn. Just nu pågår en tävling om att vinna ett tornbröllop till ett värde av ca 9900 kronor. Tävlingsregler finns på: http://www.arlanda.se/sv/Information--tjanster-till/Resenar/Pa-Arlanda/Vigsel/Tavla-om-tornvigsel/


Gift dig i tornet!

Tack Nadia för en trevlig visning och gott kaffe!!!!

Kung Manolo Blahnik

Bruden SKA ha blå eller röda pumps på den stora dagen!! Ursnyggt! Har man råd kan man införskaffa sig ett par Manolo Blahnik pumps.


Manolo Blahnik föddes den 27 november 1942. Han är en spansk modeskapare med eget klädmärke. Han är främst känd som skodesigner för kvinnor. Det finns ingen återförsäljare av hans skor i Sverige men kan såklart köpas på nätet.
Manolo föddes i Santa Cruz på Kanarieöarna som son till en tjeckisk far och en spansk mor och han växte upp på en bananplantage. Blahnik tog sin examen 1965 i litteratur vid universitetet i Genève och fortsatte sedan med att studera konst i Paris. 1970 flyttade han till London och öppnade senare en butik i Chelsea.

Hans världsberömda högklackade skor säljs idag över hela världen för priser från allt mellan 4 000 kr till 20 000 kr eller mer. För en bredare massa blev hans skor kända i och med TV-serien och filmen Sex and the City där framför allt Carrie som i det närmaste är besatt av hans skor. Känner du igen denna blå skapelse?

 http://www.manoloblahnikshop.com/


Bröllopspresent i stengodskeramik

 EVA SÖDERBERG är keramikern som tycker om att arbeta med serviser i dekorerat stengods. Eva gör även skålar, vaser och fat.
Kontakta Eva via E-post: [email protected]




Mandelbiskvier med chokladkräm

Biskvier, eller macarones, är små franska mandelkakor som fransmännen älskar. Receptet är klassiskt, men här gör vi det mer spännande med lite essens och färg. Men de är lika goda utan smaktillsatser. Chokladälskaren kan smaksätta med 1,5 msk kakao som siktas med florsockret.

Mandelbiskvier med chokladkräm 
Biskvismet
400g florsocker
200g mandelmjöl (kan göras genom att skålla, skala och mala 250 gram mandel men går att köpa i välsorterade butiker och butiker med bakingredienser)
200g äggvita (4-6 äggvitor)
2 tsk citronsaft
60g strösocker
Valfri smaksättning: violessens + violett karamellfärg, passionsfruktessens och gul karamellfärg. De är lika goda utan smaktillsatser!

Chokladkräm
200g mörk choklad, finhackad
1,5 dl vispgrädde

GÖR SÅ HÄR:
Sikta florsocker och mandelmjöl. Vispa äggvitorna med citronsaften fluffiga, men ej styva. Häll ned strösockret och vispa tills massan är så styv att du kan vända på skålen utan att något händer. Vänd ned mandelsockret, blanda försiktigt så det blir jämnt. Dela ev. upp smeten, tillsätt färgämnen och essens. Lägg ungefär en tsk av massan på en silipat-, teflon eller bakpappersklädd ugnsplåt. Låt stå och torka i rumstemperatur ca 30 minuter.
Baka i 175 grader. (Induktionsugn: sätt temperaturen på 160 grader, sätt in plåten och ställ ned värmen till 130 grader). Grädda 7-12 minuter tills makronerna höjt sig. De ska vara glansiga och höga utanpå och sega inuti. Låt svalna på plåten. Lossa försiktigt (om man har bakplåtspapper måste man ev. pensla baksidan med vatten för att få dem att lossa).
Gör chokladkrämen: lägg den finhackade chokladen i en skål. Koka upp vispgrädden och häll den över chokladen. Rör tills chokladen smält. (Om det är fortfarande bitar kvar, kan man mycket försiktigt, på låg värme, värma upp chokladen i mikron). Lägg ihop dem två och två med chokladkräm emellan. Går fint att frysa.

Gott till ett glas Champange!



Wera Wang Spring 2010



RSS 2.0